Varför händer det inget med fönstren?

En dom från förra året ålägger Swedavia, som driver flygtrafiken på Bromma, att få till stånd åtgärder så att boende i fastigheter i närområdet inte drabbas på ett oacceptabelt sätt. I domen fastställs det gränser för de ljudnivåer som får förekomma. Swedavia åläggs också utredningsansvaret.

Efter de mätningar som gjordes i våras drog man sig tillbaka och räknade på saken över sommaren. I augusti presenterades ett förslag till åtgärder på våra fastigheter för styrelsen. I korthet går det ut på att förbättra befintliga fönster genom att byta innerglaset mot ett tjockare. Styrelsen har noga övervägt detta förslag, gjort en del egen research och kommit fram till att det dels är frågan om så stora värden, dels ett så stort ingrepp i boendet att detta föranleder en extrastämma. Vi anser också att det finns för oss betydligt bättre alternativ med tanke på att Swedavia tidigare visat sig vara öppna för konstruktiva förslag.

Kallelse till informationsmöte och extrastämma
Det är lite för omfattande att här delge er all information som finns när det gäller alla detaljer.

  • Därför planerar vi ett informationsmöte till början av nästa år. Vi kommer på det mötet att utförligt berätta om våra alternativ och de effekter de har för vår ekonomi hur de kommer att inverka på vårt boende.
  • Därefter kallar vi till en extra stämma någon vecka senare som får besluta om de åtgärder vi slutligen genomför.

Meddelande om tider och platser för dessa möten kommer snart i er brevlåda och kommer även anslås i trappuppgångarna.